TERUGBLIK 2017

Geen simpele one-liners of cheesy quotes wanneer we terugkijken op 2017. Een jaar waarin we als club bijzondere prestaties hebben geleverd waarmee we meerdere malen in de spotlights stonden.
Als we dit op waarde willen schatten, kunnen we ons afvragen; hoe is het mogelijk dat een kleine boksclub in het oosten van het land met een handje vol wedstrijdboksers zo uitzonderlijk presteert in elke klasse waarin ze actief is. Hoe is het mogelijk dat deze club huis biedt aan twee Nederlands kampioenen in de A-klasse.
Hebben wij soms beter materiaal dan de rest van Nederland?! Nee integendeel, wanneer we kijken naar onze twee A-klasse kampioenen Anouk en Stanley, zijn zij allebei in het bezit van een medisch dossier waar je feitelijk nog niet eens mee door de keuring komt van een willekeurige overheidsdienst.
Nee 2017 komt niet uit de lucht vallen maar is tot stand gekomen door het geven van de aandacht aan niet de eerste voor de hand liggende oplossingen maar door op zoek te gaan naar de ECHTE oplossingen. Door ons niet uitsluitend te richten op de sporter, maar de vraag helder te krijgen: wie is de mens achter de sporter? We hebben mogen ontdekken; wanneer een mens zichzelf leert kennen in zijn diepere lagen, hij kan accepteren dat wat er wel en dat wat er niet is.
Het hier schrijvende, dekt de lading niet van het proces en doet te kort aan welke hoogtes en dieptes onze boksers doormaken om overwicht te krijgen op zichzelf en hun tegenstanders. Het is dit, wat onbetaalbare ervaringen oplevert die verder gaan dan sportieve resultaten. Het verhaal achter de resultaten van 2017 maakt deze van onschatbare waarde. Elk individueel lid van de club hier deelgenoot van laten zijn, is de grote winst voor 2017 ?️?♥️? #methartenziel

Comments are closed.